Geef je kledij een tweede leven: United Wardrobe

Elke seizoenwissel is het opnieuw even tijd om de kledingkast op te ruimen. Niet via de Konmari methode, die inspiratie werd voor heel wat bekende youtubers. Toch mogen verschillende kleren plaats maken voor ander. Vaak is het hierbij nodig om even streng te zijn: Heb je het afgelopen jaar niet gedragen, gooi het dan weg. Of… verkoop het.

United Wardrobe is wat je zoekt wanneer je je kledij een tweede leven wil geven. Op deze sociale marktplaats kun je tweedehands fashion kopen en verkopen. Je maakt een digitale kast aan met kledij, schoenen of accessoires waar jij niet langer gebruik van maakt en schenkt op deze manier je kledij een tweede leven. Maar hoe werkt dit nu? is dit wel veilig? let me tell you.

united_wardrobe-740x400

Hoe werkt United Wardrobe?

Simpel. Je maakt een account aan. Nu kun je zelf vanalles online plaatsen en kun je alle producten bekijken die andere mensen te koop hebben geplaatst. Bekijk even of je geen oude kledij in je kast hebt liggen, die natuurlijk wel nog in goede staat is. Maak er een leuke fotoshoot van en plaats je foto’s online. Je kiest zelf je prijs. Maar pas hier mee op: United Wardrobe vraagt 10% van de transactiesom. Daarnaast moet je ook zelf de verzendingskosten betalen. Iets verkopen voor €5 heeft dus weinig zin.

Verder kun je er mensen op volgen en favorieten aanduiden. Zo krijg je telkens een melding wanneer een van je favoriete producten verlaagd wordt in prijs of iemand die je volgt nieuwe producten online heeft geplaatst. Wanneer je iets wil kopen, voeg je het simpelweg toe aan je winkelmand en reken je af. Daarnaast kan de verkoper instellen dat er kan geboden worden op het product. In dit geval kun je de prijs in geven die jij wenst te betalen voor het product. De verkoper kan dit goedkeuren of een tegenbod doen.

Is United Wardrobe veilig?

Ja, totally! Dit vind ik nog het belangrijkste. Heel veel mensen verkopen zaken op Facebook maar dit is vaak niet betrouwbaar. Je kunt zo heel bedrogen uitkomen. Bij United Wardobe is dit niet het geval. Wanneer je iets koopt, wordt het geld op de rekening van United Wardrobe geplaatst. De verkoper krijgt daarna een bestelbon met jouw adres en krijgt een aantal dagen om het product op te sturen. Wanneer jij het product ontvangen hebt en dit wil houden, wordt het geld overgeschreven naar de verkoper.

Je kunt dus met andere woorden iets ontvangen die helemaal niet lijkt op wat je besteld hebt of beschadigd is. In dit geval kun je dit melden aan United Wardrobe en krijg je de mogelijkheid het product te retourneren. Hierbij wordt het bedrag terug overgemaakt naar jouw rekening.

Als laatste krijg je als koper de mogelijkheid een review te schrijven over het product of hoe de transactie is verlopen. Op deze manier kun je een eerlijke mening geven. De verkoper kan deze reviews niet verwijderen.

Mijn ervaringen met United Wardrobe

Ik heb al enkele jaren een digitale kast online staan. Deze upload ik regelmatig en zo ben ik er in geslaagd om ondertussen bijna 1 000 volgers te hebben. Ik heb reeds 10 producten verkocht en heb zo gemakkelijk een centje kunnen bijverdienen. Tegelijk kon ik op deze manier iemand anders blij maken met mijn kleren.

Zelf heb ik ook eenmaal een handtas gekocht op United Wardrobe. Voor een handtas van €39,95 heb ik slecht €16 betaald. De tas was in perfecte staat en twee jaar later is dit nog steeds mijn dagelijkse handtas.

Eenmaal heb ik een sweater verkocht die helaas te groot was voor de koper. Zij wou dan ook retourneren, wat ik best een lastige bedoening vond. Maar aangezien de maat duidelijk vermeld stond onder het product en er aanfoto’s bij het product stonden, kon de koper haar recht op retourneren niet aanvragen. Ze vinkte daarom aan dat ze de sweater ontvangen had, maar niet dat ze hem wou houden. Hierdoor werd ik dus niet meteen uitbetaald en moest ik de wettelijke termijn van 14 dagen afwachten. Na twee weken werd ik echter nog steeds niet uitbetaald. Ik contacteerde daarom de supportchat van United Wardrobe en zij brachten dit onmiddellijk in orde. Over goede klantenservice gesproken!!


Met andere woorden, ik ben een absolute voorstander van United Wardrobe. Naar mijn mening zijn er nog veel te weinig mensen die hier gebruik van maken. Ik heb reeds heel wat vriendinnen aangeraden om ook een digitale kast aan te maken. Dus bij deze, beste lezers, raad ik het ook jullie aan.

Vergeet ook zeker geen kijkje te nemen in 🖤 mijn digitale kast 🖤 

Love and kisses

Een gedachte over “Geef je kledij een tweede leven: United Wardrobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s