Life update : Ik ben AFGESTUDEERD

Ja hoor, IK BEN AFGESTUDEERD! Ik startte 3,5 jaar geleden aan de opleiding Toegepaste Psychologie aan Howest Brugge. Mijn eerste jaar ging goed, één herexamen en een taak die ik moest herwerken. Mijn tweede jaar ging minder, waarbij ik eindigde met maar liefst zeven herexamens. Ik deed mijn uiterste best, maar moest toch nog drie vakken meenemen naar mijn derde jaar. En toen begon de miserie dus…

Een van deze vakken heet ‘Inleiding op bachelorproef’. Hierin leer je hoe je een literatuurstudie en onderzoek moet doen voor je bachelorproef. Je moet dus eerst slagen voor dit vak vooraleer je aan je Bachelorproef mag starten. Aangezien ik hier voor onvoldoende behaalde, slaagde ik niet en moest ik in mijn derde jaar dit vak hernemen.

Het eerste semester van mijn derde jaar werd heel erg zwaar. Ik nam het volledige lessenpaket van het derde jaar PLUS de drie vakken van het tweede. Leerkrachten vertelden me op voorhand dat dit te zwaar was en het me niet zou lukken. Januari 2017: ik was geslaagd voor alles, geen enkel herexamen. F*CK YES!

Ik deed voor het tweede maal mee aan het vak ‘Inleiding op bachelorproef’ en maakte opnieuw een hele literatuurstudie. Ik slaagde ditmaal wel en kreeg ook een mooi resultaat voor mijn stage. Merendeel van mijn klasgenoten waren nu dus afgestudeerd. Ik moest helaas nog een jaar, enkel en alleen voor mijn bachelorproef.

Toen ik dit schooljaar startte, kreeg ik te horen dat ik in januari 2018 kon afstuderen, aangezien ik geen andere vakken meer had. Na gesprek met mijn bachelorproefbegeleider kreeg ik de opdracht om mijn vorige literatuurstudie te laten varen en helemaal opnieuw te beginnen. Toen zag ik het even niet meer zitten. De grond zakte onder mij weg: hoezo, alweer van nul beginnen? Voor het derde maal nu? Got to be kidding me?

Maar ik kan jullie dus met alle trots vertellen: het is me gelukt!!! In ongeveer drie maanden tijd heb ik mijn bachelorproef gemaakt en op maandag 22 januari moest ik dit mondeling verdedigen. Na mijn verdediging kreeg ik te horen dat ik geslaagd was. En niet zomaar geslaagd: Ik kreeg code A, wat staat voor een 14 of meer!

Dus na bloed, zweet en tranen is het mij gelukt en ben ik officieel psychologisch consulent! Toch een klein beetje trots op mezelf 🙂

love and kisses

3 gedachten over “Life update : Ik ben AFGESTUDEERD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s