Newbie: The Ritual of Sakura body scrub

Op maandagen houd ik ervan om mezelf even te verwennen: Ik neem een lang, warm bad en doe wat extra’s die ik anders niet in mijn dagelijkse routine doe. Ik gebruik een gezichtsmasker, een haarmasker en scrub mijn velletje eens goed. Deze week gebruikte ik voor het eerst The Ritual of Sakura body scrub van Rituals.

Rituals1

Basis

De basis van deze scrub bestaat uit organische suiker, wat ervoor zorgt dat de scrub niet brandt of prikt op de huid. Ik gebruikte vroeger steeds scrubs op basis van zout, maar ondervond hierbij soms irritatie op mijn huid. Daarbij was ik ook altijd zo dom om me te scrubben met zoutscrub nadat ik net mijn benen had onthaard. Wat een hel!!

Met suiker scrubs heb ik hier geen last van, dus kies ik nu steeds voor deze formule, die beter is voor droge en gevoelige huid. Ik kan gemakkelijk eerst mijn benen ontharen en daarna de dode huidcellen verwijderen uit mijn huid. De scrub laat helemaal geen vervelend of prikkend gevoel achter. Mijn huid staat daarna wel wat in rode plekjes, maar dit trekt snel weer weg.

Ingrediënten

De scrub komt in een gele substantie en bevat organische rijstmelk en kersenbloesem. In Azië staat witte rijst symbool voor overdaad, geluk en vruchtbaarheid. Maar ook in de Westerse landen wordt deze symboliek gebruikt. Denk maar aan het gooien van witte rijst naar een net getrouwd echtpaar. De essence van rijstmelk maakt volgens Rituals de huid soepel, zacht en zorgt voor een mooie glans.

Rituals3

De bloesems van de ‘sakura‘ (Japanse kers) zorgen dan weer voor de geparfumeerde geur van de scrub. In Japan worden deze bloemen gezien als een symbool voor de wedergeboorte van de natuur en zijn puurheid.

Ik vind de body scrub heerlijk fris ruiken wanneer ik deze aanbreng. Daarnaast blijft de geur ook lang aan de huid hangen en rook ik de volgende dag nog steeds fantastisch. We zijn ondertussen enkele dagen verder en mijn huid is nog steeds bijzonder zacht. Iets wat ik nooit eerder met een andere scrub ervaren heb.

Gebruik

Om een optimaal resultaat te bekomen gebruik je de scrub een- tot tweemaal per week om een zachte en glanzende huid te krijgen. Het best breng je deze aan op een vochtige huid en spoel je dit na gebruik af met warm water.

In deze prachtige verpakking, want laten we zeker het elegante rosé gouden deksel niet vergeten, zit 375g. Je kunt er dus wel een eindje mee weg. Je huid zal je dankbaar zijn!

Rituals2

Ik ben dus alvast fan van de Sakura-collectie. Dit is het eerste product die ik van deze lijn test. Ik heb reeds een overvolle kast met badproducten, maar een productje meer of minder bij de collectie kan geen kwaad, he?

De Ritual of Sakura Body scrub kost €19,50 en kun je onder andere kopen bij Rituals, Inno en op bol.com.

Love and kisses

4 gedachtes over “Newbie: The Ritual of Sakura body scrub

  1. Pingback: The Ritual of Dao van Rituals – All About Maïté

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s