Wat lees ik momenteel? |Voor Jou|

Niets beter dan een goed boek waarin je mooi kunt wegdromen. Ik kan volledig meegesleept worden door een goed verhaal en kan perfect ontspannen door een boek te nemen en even te lezen. Wanneer ik op reis ga, neem ik altijd een dik boek mee en tegenwoordig lees ik ook weer vaak wanneer ik op mijn gemakje in bad zit.

Ik las zo de volledige Game of Thrones reeks van George R.R. Martin, de prachtige Harry Potter boeken van J.K. Rowling (duuuh), de Lord of The Rings boeken van J.R.R Tolkien en deze zomer de millennium trilogie van Stieg Larsson. And many, many more.

Na een goede pauze van enkele maanden heb ik opnieuw een boek opgenomen: Voor Jou van Jojo Moyes. Dit boek werd verfilmd als Me Before You, waarin Emilia Clarke (beter bekend als Khaleesi) de hoofdrol op zich neemt als Louisa. Haar tegenspeler, de gehandicapte Will, wordt gespeeld Sam Claflin. Indien je deze film nog niet gezien hebt, drop everything en bekijk hem even. Prachtige film!

9780143109464

Het verhaal gaat over de Britse Louisa, een jonge dame die ervan houdt om zich heel verrassend en kleurrijk te kleden. Wanneer ze ontslaan wordt op haar werk, gaat ze aan de slag in het kasteel in haar dorpje. Ze wordt er verzorgende voor de norse Will, die enkele jaren daarvoor in een verkeersongeluk terecht kwam waardoor hij een hoge dwarslaesie kreeg. Hun relatie verloopt zeer stroef, tot ze elkaar beetje per beetje leren appreciëren. Wanneer alles vlotter begint te verlopen, komt Louisa erachter dat Will helemaal niet wil dat alles vlot verloopt: Will wil zo niet verder leven en kiest voor euthanasie. Louisa doet er vervolgens alles aan om Will te overtuigen zijn plan niet door te voeren. En zo bloeit er iets moois tussen de twee.

Ikzelf vond het boek wat moeilijk lezen in het begin. Het verhaal komt maar traag op gang, waardoor ik het boek aan de kant had gelegd. Nu heb ik het opnieuw geprobeerd en kijk ik uit naar die momentjes wanneer ik in bad een hoofdstuk kan lezen.

Welk boek lezen jullie momenteel? 

Love and Kisses

 

6 gedachten over “Wat lees ik momenteel? |Voor Jou|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s