Workshop Les Couleurs de Noirs

Op 22/11 nam ik deel aan een workshop van Les Couleurs de Noirs in apotheek Depuydt in Torhout. Het werd een gezellige en leerrijke avond. Ik kocht uiteindelijk twee producten van Les Couleurs de Noirs. Daarnaast kregen we ook een leuke goodiebag mee naar huis. Ik ging met een tevreden gevoel naar huis en raadde de workshop inmiddels al aan  meerdere mensen aan.

Les Couleurs de Noirs

Les Couleurs de Noirs is een dermatologisch make-up merk die te koop is in de apotheek. Onze consulente vertelde ons dat elk product ontwikkeld werd aan de hand van een blacklist: alle ingrediënten die niet thuishoren in een make-up product worden eruit gehaald aan de hand van deze blacklist. Fijne, dermatologisch geteste producten dus. Ik was benieuwd!

https://www.instagram.com/p/BpL_MoIAl7n/

De workshop

De workshop is voor zeer basic make-up liefhebbers, eerder dames die helemaal niet weten hoe zich op te maken. Er waren voornamelijk oudere dames aanwezig die niet gewend waren om meer op te doen dan mascara. Ik draag net wat meer dan dat, maar voelde mij toch zeker op mijn gemak.

Er werd mij onmiddellijk een drankje aangeboden en toen begonnen we eraan. De consulente toonde allereerst alles voor op een model vooraan, een van de dames die aanwezig was. Ze gaf bij elk product veel informatie en nam telkens haar tijd om vragen te beantwoorden.

Nadien was het tijd om zelf uit te proberen. Op de tafel stonden alle verschillende producten die we konden gebruiken. We begonnen met een basis CC Cream en vervolgens concealer. Dit konden we aanbrengen met de fijne synthetische borstels van Les Couleur de Noirs. Vervolgens bronzer en blush. Daarna kwam het creatieve gedeelte: de oogmake-up. Er waren verschillende oogschaduw pallettes met telkens vier pannetjes in. Ik gebruikte het bruine nude-palette om te testen op mijn linkeroog en gebruikte het roze palette voor mijn rechteroog. Verder was er nog een groen en een smokey palette.

Daarna volgde de bekende f-oxy mascara in bruin of zwart en enkele verschillende tinten lippenstift en lipgloss.

Daarna dronken we allemaal samen nog wat, met verrukkelijke hapjes bij. Nog even afrekenen en terug naar huis.

De producten

Ik was best aangenaam verrast door de producten. Ik volgde Les Couleurs de Noir al langer op Instagram en facebook, dus zag geregeld posts voorbij passeren.

De CC cream was niet mijn ding. Ik hou eerder van een full coverage foundation en vond nog net wat te veel oneffenheden op mijn huid heen komen. Indien je van een naturelle look houdt, is deze wel echt een aanrader.

De concealer komt in twee tinten en brengt zeer aangenaam aan. De draai pen waarbij er niets uit komt en dan plots heel veel in eens kennen we wel allemaal zeker? De concealer komt in dit systeem.

De bronzer en de blush: wauw! Ik ben nog een absolute beginner op vlak van bronzer en blush, maar vond deze producten echt aangenaam. Hierbij ga ik liever wel voor een naturelle look in plaats van overduidelijke bronzer en blush. Deze producten vond ik dus zeer fijn.

De oogpalletes vond ik ook verfrissend. Ik gebruik niet vaak subtiele roze tinten, maar was weg van deze quatro’s. Ik kocht BIJNA het roze oogschaduw palette aan, maar deed het uiteindelijk toch niet. Ik vertel jullie verder wat ik wel kocht.

De mascara vond ik best goed, maar niet wauw. Zelfde voor de lipsticks. Die vond ik wat low key, maar natuurlijk verwachtte ik ook niet uitspringende kleuren. De kleuren zijn eerder naturelle en geven een mooie schijn af. De lipglosses zijn plumping en tintelen leuk aan de lippen.

Als laatste, het wenkbrauw potlood. YAS GIRL, my cup of tea. Ik doe nooit never jamais iets aan mijn wenkbrauwen, maar toen de consulente dit voordeed en uittestte op mijn wenkbrauwen, was ik verkocht!!

Mijn aankoopjes

Bij ons lag een lijst met alle Les Couleurs de Noirs producten. Wanneer je tijdens de workshop 2 producten kocht, kreeg je 10%. Bij 4 producten 20%.

Ik kocht mijn twee favoriete producten die mij tijdens de workshop echt heel erg hadden verbaast. Allereerst de blush in 02 French Rose. Ik betaalde hier nog €20, nadat de 10% er af was gegaan.

Het tweede product MOEST het wenkbrauwpotlood zijn in brunette/zwart. Het potlood heeft een slijpertje en een klein ‘gummetje’, waar je de wenkbrauwen mee kan invullen. Te vinden op de site van  Les Couleurs de Noir. Ik betaalde uiteindelijk €12,87 voor het wenkbrauwpotlood.

De goodiebag

Na het afrekenen kregen we allemaal nog een fijne goodiebag mee naar huis. En wat is er nu leuker dan goodiebags? Maken mij altijd enthousiast! Ik geef jullie nog een korte lijst mee van de leuke producten die in mijn goodiebag zaten.

  • Biolys bio kruidenthees staaltje
  • Filorga regenerating staaltje
  • Nuxe Prodigieux parfum staaltje
  • Avène 3 in 1 make-up remover staaltje
  • Louis Widmer gezichtscreme staaltje
  • Uriage micellair water staaltje
  • Avène face and body cleanser
  • Nuxe giftset ontschminker gel, huile prodigieuse en crème fraiche de beauté gezichtscrème

Ik heb enorm genoten van deze avond en heb deze thuis onmiddellijk aan verschillende mensen aangeraden. Dus nu ook aan jullie: DE WORKSHOPS ZIJN EEN ECHTE AANRADER!

Hebben jullie eerder een make-up workshop gevolgd? Ik ben benieuwd.

Love and kisses

2 gedachtes over “Workshop Les Couleurs de Noirs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s