Wat lees ik momenteel? |Een leven na jou van Jojo Moyes|

Waarschijnlijk hebben velen onder jullie de romantische film ‘Me Before You’ al eens gezien, waarin Louisa en Will de hoofdrollen spelen. Een tragisch en toch ongelofelijk mooi verhaal waarin ze op korte tijd een hele sterke band krijgen met elkaar en vervolgens elkaar moeten loslaten…

Een mooie film, waarvan ik vorig jaar ook het boek gelezen heb. Ik schreef toen een blogbericht over het boek Voor Jou van Jojo Moyes. Ik vertelde toen dat ik het boek erg moeizaam lezen vond, maar heb uiteindelijk opreis (in september) het boek uitgekregen.  Geen dik boek, maar toch deed ik er maanden over. Het boek eindigde uiteindelijk met een preview van het nieuwe boek, wat mijn nieuwsgierigheid naar boven bracht. Ik nam dus onmiddellijk het nieuwe boek op en begon eraan: Een leven na jou van Jojo Moyes.

In het verhaal gaat Lou’s leven verder nadat ze afscheid heeft genomen van Will. Haar ‘saaie’ leventje heeft ze ingeruild, hopeloos op zoek om haar verdriet een plekje te geven. Wanneer ze slachtoffer wordt van een zwaar ongeluk, sluit ze haar aan bij een rouwverwerkingsgroepje, waarin ze onder andere kennismaakt met Sam, die toevallig als ambulancier ter plaatse kwam bij Lou’s ongeluk. Daarnaast wordt haar nieuwe leventje helemaal overhoop gehaald wanneer de 16 jarige dochter van Will Traynor plots voor haar deur staat en meer wil weten over haar vader. Lou probeert verder te gaan met haar leven, maar lijkt door verschillende elementen telkens tegengehouden te worden.

17d0c2cf-fc38-411e-9dae-506e8ce696de-2

Net als bij deel 1, Voor jou, vind ik ‘Een leven na jou’ best moeizaam lezen. Het verhaal neemt mij niet onmiddellijk mee. Ik lees telkens één hoofdstuk en leg het boek dan weer weg, terwijl ik bij andere boeken vaak niet kan stoppen met lezen. Dit mankeerde ook wat aan het vorige deel. Ik denk hierna dus niet snel opnieuw een boek op te nemen van Jojo Moyes. Toch ben ik benieuwd hoe het verhaal afloopt…

 

Welk boek lezen jullie momenteel? 

Love and kisses

 

Lees ook: Wat lees ik momenteel? |Voor Jou|

5 gedachten over “Wat lees ik momenteel? |Een leven na jou van Jojo Moyes|

  1. Oh, ik heb de hele reeks gelezen en vond alle drie de boeken juist heel vlot lezen 🙂 In tegenstelling tot jou kon ik dus altijd maar moeilijk stoppen met lezen! Ik was helemaal fan Louisa en vond het erg plezant om te weten te komen wat ze weer allemaal zou meemaken in elk boek.

    Het boek dat ik momenteel aan het lezen ben is ‘Grote kleine leugens’ van Liane Moriarty. In mijn ogen een echte aanrader!

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik vond enkel het einde spannend, net als bij deel 1. Ik ben nu net begonnen aan Mr. Mercedes van Stephen King, maar ga eens ‘Grote kleine leugens’ opzoeken. Bedankt voor je reactie 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s