Pastelkleuren in een oogschaduwlook – Never give up your daydream palette van Essence

Tijdens de kerstperiode ging ik verschillende malen langs bij Kruidvat op zoek naar de kerstcollectie, wat telkens opnieuw uitdraaide op een teleurstelling. Ik wou graag het ‘Ho Ho Ho’ palette toevoegen aan mijn collectie maar die hadden ze telkens niet meer in de rekken liggen. Ik nam in plaats het ‘Never Give Up Your Daydream‘ oogschaduw palette mee van Essence.

De verpakking

De verpakking ziet er heel dromerig uit, met verschillende pastel kleuren die door elkaar heen lopen. Het palette gaat open en dicht met magneetsluiting. Op de achterkant bevinden zich de negen oogschaduw kleuren en hun namen.

76a8072b-b73b-4596-91dd-0a0c6ad5b329

Wanneer je het palette opent zie je de negen pastel-kleuren in ronde pannen. Onder de oogschaduws staan telkens de namen vermeld. Daarnaast bevindt zich aan de binnenkant ook een spiegel, wat altijd een pluspunt is bij een oogschaduwpalette.

Helaas kwam mijn palette wat beschadigd, waarbij de oogschaduw ‘In The Clouds’ reeds gebroken was.

De oogschaduws

Zoals ik eerder vermelde zijn dit voornamelijk dromerige pastelkleuren. Mijn eerste idee bij deze kleuren was om deze eerder als highlighters te gebruiken dan oogschaduws. Toch werd ik best verrast door de pigmentatie van de oogschaduws. De pigmentatie is best ok, de kleuren komen duidelijk over op het ooglid.

2b34c9ea-ab60-422a-a4f2-ac474d2adb6d

Alle oogschaduws zijn schimmers, waardoor je moeilijk een volledige ooglook kan maken. Ik gebruikte naast dit palette dus ook nog een ander palette om de ooglook volledig te maken. Ik gebruikte de kleuren ‘Sweet Dreams‘ en ‘Whipped‘. Sweet Dreams bracht ik aan op het bewegend ooglid, Whipped gebruikte ik als highlight kleur in mijn binnenste ooghoek.

Swatches

Op de foto zie je de swatches van onder naar boven.

img_0503

 1. Whipped
 2. Pistaccio
 3. Sunny Daze
 4. Silver Lining
 5. Blooming
 6. Sweet Dreams
 7. In The Clouds
 8. Escape
 9. Dreamy

Wat vind ik er van?

Het Essence ‘Never Give Up Your Daydream’ palette zal niet een van mijn favoriete paletten worden. Ik had het palette al even liggen en was het eerlijk gezegd al wat vergeten. De kleuren schreeuwen niet naar aandacht en daarnaast is het moeilijk om een volledige make-up look te maken met enkel dit palette. Wel vind ik de kleuren er mooi en kun je ze naar mijn mening ook perfect als highlighter gebruiken. De pastelkleuren zijn hier perfect voor en daarnaast is de pigmentatie zeker daar.

Het palette is te koop in Kruidvat voor €6,99. 

 

Heb jij dit palette eerder uitgeprobeerd? Wat vond jij er van? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

 

Lees ook:
Ooglook met het Yes, Eye Can palette van Essence

2 gedachten over “Pastelkleuren in een oogschaduwlook – Never give up your daydream palette van Essence

 1. Ik had dit palette ook, maar ik kon er ook niets mee. Ik heb deze maar weg gegeven. Alleen houden omdat die er mooi uit ziet, vind ik ook weer zo zonde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s