Maakt een oogschaduwbasis veel uit? Review: Etos VS Mac

Bij sommigen is een oogschaduwbasis een vaste stap in hun make-up routine. Anderen gebruiken dan weer concealer als oogschaduwbasis. Maar wat is nu echt goed? En heeft een oogschaduwbasis wel nut?

Ik geef eerlijk toe dat ik lang niet geloofde in het nut van een oogschaduwbasis. Ik gebruikte dit nooit in mijn make-up routine. Helaas heb ik best donkere oogleden waar mijn blauwe aders makkelijk zichtbaar op zijn. Ik probeerde daarom om eerst concealer op mijn ogen aan te brengen, vooraleer ik aan mijn ooglook begin.

05b46162-c179-4445-b2bf-ffe6f23b526c

Daarna kocht ik voor het eerst een oogschaduwbasis, die ik in Etos vond. Helemaal niet onder de indruk van dit product, stapte ik al snel weer over naar mijn het aanbrengen van concealer. De oogschaduwbasis brengt niet mooi aan en blijft in de plooien van mijn ooglid zitten. Het zorgt naar mijn mening niet voor een goede basis en zorgt er ook niet voor dat mijn oogschaduw mooier uitkomt of langer blijft zitten. Mijn adertjes kun je er nog heel makkelijk door zien. Dit product deed dus helemaal niets voor mij.

97beccd0-a183-49aa-9b09-377fd11681a9

Vele bloggers, make-up artists en Youtubers gebruiken echter Mac Paint Pot als oogschaduwbasis en zijn hier erg lovend over. Ik probeerde daarom de Paint Pot in de kleur Soft Ochre. Eigenlijk zijn deze Paint Pot’s crème oogschaduws die je alleen kan gebruiken, of in combinatie met andere oogschaduwproducten. Als oogschaduwbasis doet deze Paint Pot echt zijn werk!

af3e07fc-c113-406c-934c-e396956c9323

Soft Ochre is een geel-beige tint, wat ideaal is om de aders en donkere oogleden te coveren. Naast deze Paint Pot, zijn er nog verschillende kleuren beschikbaar, van licht roze tot donker bruin/grijze kleuren. In tegenstelling tot de oogschaduwbasis van Etos, gaat deze Paint Pot niet in de lijntjes van mijn ooglid zinken. De Paint Pot is een crème formule en blend makkelijk op het ooglid. Bij het aanbrengen van een poeder oogschaduw, zorgt de Paint Pot dat de oogschaduw mooi op zijn plaats blijft en makkelijk te blenden is. Deze krijgt dus mijn voorkeur.

Ik experimenteerde nog niet veel met verschillende oogschaduwbasis, maar ben momenteel helemaal tevreden met het gebruik van deze Paint Pot als basis. De Etos oogschaduwbasis haal ik uit mijn make-up collectie en gebruik ik niet verder.

Etos Eyeshadow Primer: €3.99
Mac Paint Pot in Soft Ochre: €23.00

 

Welke oogschaduwbasis gebruik jij? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

6 gedachten over “Maakt een oogschaduwbasis veel uit? Review: Etos VS Mac

  1. NYX heeft ook fijne oogschaduw basis producten. Eerst vond ik het overdreven om een primer te gebruiken, maar ik heb gemerkt dat de kleuren feller worden en beter blijven zitten

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s