The Ritual of Dao van Rituals

Deze maand maakte ik heel wat producten op, zowel shampoo, douchegel, haarmaskers, etc. Gelukkig heb ik genoeg reserve bad spullen in mijn badkamerkastje staan. Ik nam er de producten van de groene lijn van Rituals uit, The Ritual of Dao. Ik heb de travelsize producten en probeerde deze voor het eerst uit.

2614260a-a14e-4472-b150-964205f2877a

Dao is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op het bereiken van balans tussen Yin en Yang. Deze balans stelt je in staat om te ervaren dat alles in het leven goed is zoals het is. The Ritual of Dao collectie focust zich op Yin en helpt je om innerlijke rust te vinden in je drukke leven.
– The Rituals

De producten helpen dus bij het vinden van rust en zijn ideaal om te gebruiken tijdens een pamper-momentje. De producten ruiken tegelijk fris en natuurlijk, maar toch blijft te geur sterk hangen. De producten bevatten witte lotus, wat de geur verklaart.

7e6b8751-4b60-4126-9e01-3e40b747c448

In mijn routine breng ik eerst de scrub aan, nadat ik mijn benen geschoren heb. De scrub  verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een glanzend effect. In tegenstelling tot de scrub in de Sakura-lijn, was deze scrub eerder een crème-formule. Pas wanneer je het product aanbrengt voel je de fijne korreltjes in de scrub.

De fijne deeltjes in de scrub komen van de Chinese bamboe en zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd wordt. Na het scrubben voel je onmiddellijk de gladde huid, na het drogen een zachte huid. Daarnaast brand de scrub niet op net geschoren benen.

De deeltjes in de scrub bleven wel even plakken aan mijn huid. Bij het neerzitten in bad, voelde ik de korreltjes nog steeds op mijn billen, wat na even wel vervelend werd. Goed spoelen na het scrubben is dus zeker belangrijk.

be7c04be-80b0-439a-afad-c0ed69943cfa.jpg

Daarna breng ik de bekende shower foam van Rituals aan. Met een druk systeem komt een vloeibare instantie uit het flesje, die dan transformeert in een schuim. De shower foams van Rituals zijn erg populair en brengen gemakkelijk aan. De doucheschuim is zo dik bij het aanbrengen, wat onmiddellijk zorgt voor een zachte huid na het afspoelen.

Net als de scrub is ook de doucheschuim op basis van Witte Lotus en Yi Yi Ren.

Net als meesten ben ik grote fan van de foaming shower gel van Rituals. Helaas was mijn dop wat beschadigd en kreeg ik het schuim er erg moeilijk uit. Vervolgens stopte het schuim niet tot de bus helemaal leeg was. Ik heb de shower gel dus jammer genoeg maar eenmaal kunnen gebruiken.

d1ebfd1b-44f0-44eb-9cec-4c74e14103ab

Wanneer ik uit bad kom, breng ik na een scrubbeurt ook graag een body cream aan, om droge huid en jeukende benen te voorkomen. Wanneer ik dit niet doe, krijg ik vaak last van bubbeltjes op mijn huid die erg kunnen branden en jeuken.

Ik gebruik vaker alle producten na elkaar om zo de geur langer te laten blijven hangen. Daarom gebruikte ik ook hier de body cream van dezelfde lijn aan. Helaas zat geen body mist in het verwenpakket die ik kreeg, anders was dit the final touch.

c30c7d1e-f779-4fd2-83af-2fef39db6a71

De producten ruiken eerder naar iets ‘natuurlijk’ en ruiken zeer clean. Ik twijfel helemaal niet over de kwaliteit van deze lijn, net als de andere lijnen van Rituals. In Rituals we trust 😉 Toch vind ik dat er andere lijnen zijn die beter ruiken, zoals de Sakura lijn en de Happy Budda lijn, die mijn absolute favoriet is.

De geuren zijn naar mijn mening zowel voor vrouwen als voor mannen, doordat er eerder een frisse geur dan een bloemengeur aan zit. Ideaal dus om samen met jouw partner op te gebruiken.

Wat is jullie favoriete lijn van Rituals? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

Lees ook: 
Newbie: The Ritual of Sakura body scrub

5 gedachten over “The Ritual of Dao van Rituals

  1. Als je doucheschuim niet goed werkt, moet je er mee terug naar de winkel gaan! 😉 Als ze beoordelen dat hij nog vol (genoeg) is en dat het een fout is die niet aan jou te wijten is, krijg je een nieuwe.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s