Ontbijtplek in Amsterdam die een bezoekje waard is: Madam Pancake

Eind mei gingen mijn vriend en ik enkele dagen naar het bruisende Amsterdam. We logeerden in het prachtige Van Der Valk hotel en kozen voor het eerst om geen ontbijt bij ons verblijf te bestellen. Op Tripadvisor las ik recensies over verschillende leuke ontbijtplekjes, waarvan veel plekjes American Pancakes aanbieden. My guilty pleasure, versgemaakte Amerikaanse pannenkoeken. Mijn dag start onmiddellijk goed wanneer ik enkele heerlijke pannenkoekjes voorgeschoteld krijg.

We namen elke morgen de metro van ‘Overamstel’ naar ‘Nieuwmarkt’ en passeerden zo telkens de bekende Walletjes. ’s Morgens is de stad best kalm, dus we slenterden wat rond. We stootten zo op ‘Madam Pancake‘, een leuke ontbijtspot met een hoog Instagramgehalte.

Op de menukaart kun je kiezen tussen allerhande combinaties op jouw American Pancakes. Daarnaast kun je ook extra toppings bijbestellen, die je op een bordje apart krijgt. Niet zo’n grote fan van pannenkoeken als mij? Madam Pancake biedt ook verrukkelijke smoothie bowls, verschillende gebakjes of gewoon een lekker kopje thee. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende versgemaakte sapjes. Je kunt er zelfs een glutenvrij of vegan ontbijt.

d6afe555-01de-42ad-8be7-1b05b47dd364

Mijn vriend en ik kozen beiden voor de natural pancakes, met als extra topping aardbeien en dragon fruit. Daarbij krijg je standaard wat confituur, ahoornsiroop en crumble van koekjes. Beiden kozen we ook voor een glaasje vers sinaasappelsap bij ons ontbijt. Je krijgt drie dikke, heerlijke pannenkoeken en smullen maar. 

De zaak heeft een open keuken waar je bij het binnenkomen ziet hoe de heerlijke pannenkoeken vers gemaakt worden. De tafeltjes stonden nogal dicht op elkaar en er zat al heel wat volk in de zaak. We moesten even wachten, maar er was geen overdreven lange wachttijd. Er was ook zeker sprake van een topbediening: zeer vriendelijk en opgewekte mensen die je een welkom-gevoel geven. 

We vertrokken goed vol en zeer tevreden na ons heerlijk ontbijt. Indien je tijdens een bezoekje in A’dam opzoek bent naar een leuk ontbijtplekje, kun je bij Madam Pancakes dus niet missen. 

Zijn jullie eerder in Amsterdam geweest en wat was jullie favoriete (ontbijt)plekje? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

 

 

4 gedachten over “Ontbijtplek in Amsterdam die een bezoekje waard is: Madam Pancake

  1. Ik ben al wel een aantal keer in amsterdam geweest maar heb er nog nooit ontbeten. Wel heb ik er ooit geluncht met mini burgers van de burgermeester en die waren echt heerlijk

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s