Wat lees ik momenteel|Mr Mercedes van Stephen King|

Stephen King, een heel bekende naam voor mensen die graag lezen. Al verschillende boeken werden verfilmd en werden een groot succes. Enkele boeken van Stephen King staan al meerdere jaren op onze boekenkast, aangezien mijn vader en moeder verschillende boeken lazen. Ook ik waagde me nu voor het eerst aan de Stephen King-verhalen, met name het boek Mr Mercedes.

img_1491

Dit boek is het eerste deel van de Bill-Hodges Trilogie en werd gepubliceerd in 2014. Het boek start aan de deuren van het conventiecentrum waar heel wat mensen aanschuiven voor de jobbeurs die zo meteen zal openen. Ze worden opgeschrikt door een grijze Mercedes die bruut in de grote groep inrijdt. Velen sterven, velen zijn zwaar gewond. En Mr Mercedes, die komt er mee weg.

img_1501

In het boek gaat gepensioneerde rechercheur Bill Hodges opzoek naar de ‘daarder’, zoals Mr Mercedes zichzelf noemt, en volgen we elk spoor die Bill vindt in het onderzoek. Ondanks het een enorm complexe en bijna onmogelijke zaak lijkt om op te lossen, komt Bill toch telkens dichterbij. En dat voornamelijk door de hulp die hij krijgt uit onverwachte hoeken. Uiteindelijk wordt het een hevige strijd om Mr. Mercedes tegen te houden voor hij een nieuw aantal personen de dood in jaagt.

Wat ik erg goed vond aan dit boek is dat het zowel uit het standpunt van Mr Mercedes, aka Brady Hartsfield, als uit het standpunt van Bill Hodges wordt geschreven. Je krijgt een voortdurende afwisseling van visies en gedachtengangen te lezen. Zo weet je vanuit het stuk van Brady Hartsfield al veel meer dan wat Bill Hodges op dat moment weet, en omgekeerd. Dit brengt de spanning in het verhaal to the next level.

img_1492

Ik vond het boek wat traag op gang komen. Het eerste hoofdstuk begint met de eerste aanslag van Mr Mercedes. Daarna wordt een heel stuk verder gefocust op het personage van Bill Hodges en ietwat zielige leven als gepensioneerde rechercheur. Pas wanneer hij uit de zetel komt en aan de slag gaat met Mr Mercedes, wordt je als lezer ook meegetrokken in het verhaal. Even geduld dus maar wanneer je doorzet volgt een zeer spannend en goed verhaal.

Na Mr Mercedes begin ik hoogstwaarschijnlijk aan deel 2, De Eerlijke vinder. Toch twijfel ik nog, want ik had graag na Mr Mercedes de Lord of the Rings opnieuw gelezen en vervolgens de Millenium-trilogie opnieuw opnemen. Jullie zien dus in een volgende review welke trilogie eerst komt 🙂

Welk boek lezen jullie momenteel? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

 

Lees ook: 
– Wat lees ik momenteel? |Een leven na jou van Jojo Moyes|
– Wat lees ik momenteel? |Voor Jou van Jojo Moyes|

13 gedachten over “Wat lees ik momenteel|Mr Mercedes van Stephen King|

  1. Ik lees momenteel even niets, maar ik heb net deel 1 van De Zeven Zussen uit. Het populairste boek van 2019 geloof ik haha. Ik hoor er zoveel mensen over. Ik ben een echte chicklit fan, dus met deze boeken die jij omschrijft, maak je mij niet heel gelukkig :#

    Like

  2. Stephen King spreekt me momenteel niet zo snel aan. Ik lees momenteel De edele kunst van not giving a fuck van Mark Manson. Ik ben geen snelle lezer maar ik vind het boek wel leerrijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s