Mijn nieuwe go-to foundation: L’Oréal Infallible

Ken je de struggle om een goede foundation te vinden, die lang blijft zitten en de perfecte tint is die bij jouw huidskleur past? Ik probeerde al verschillende drugstore foundations uit, gaande van Essence en Catrice tot Maybeline en L’Oréal, maar kon deze goeie match precies nooit vinden. Na de Wet’n Wild foundations uit te proberen, dacht ik mijn perfecte match gevonden te hebben. Hier kun je meer over lezen in mijn blogbericht over mijn Foundation Make-up collectie.

Ik probeerde recent een nieuwe foundation uit; de L’Oréal Infallible 24h fresh wear.

e465dd95-c0cb-4f89-ab8f-8e42086e200d

Verbeterde versie?

De foundation is beschikbaar in 11 kleuren, waarbij er voordien maar 8 opties waren. Er is een shaderange gaande van 20 Ivory tot 380 Expresso. L’Oréal verbeterde de formule van de foundation, waardoor deze langer blijft zitten op de huid. Vandaar de ‘24h fresh wear‘, maar of deze nu echt 24h blijft zitten, betwijfelen we waarschijnlijk allemaal ten zeerste.

Verder is de nieuwe formule eerder luchtig en zorgt ze voor een frisse finish. Door deze herwerkte formule, krijgt de huid ruimte om te ademenen, waardoor defoundation er doorheen de hele dag fijn uit blijft zien.

De verpakking

De foundation komt in een glazen flesje, met bovenop een rode dop. Makkelijk is dat de foundation een pomp-applicator heeft.

fcf1066c-0609-405d-a53e-7ca0ffdc033c

Waar ik me wel aan stoor is het vele plastiek die L’Oréal steeds gebruikt om te zorgen dat producten niet geopend worden in de winkel. Ik begrijp best waarom ze dit doen, maar de vele plakband en stickers rond het product, laten plekken na en verpesten de verpakking.

Het flesje bevat 30ml product, waar je dus wel even mee wegkunt.

Het product

De foundation is erg licht en zeer lopend. Met drie pompjes kan ik mijn volledige gezicht en hals bedekken. Ondanks de lichte formule zorgt deze foundation toch voor een volledige dekking, iets wat ik echt zoek in een foundation. Veel foundations die beweren ‘full coverage’ te zijn, zijn dat helemaal niet. Deze foundation stelt echter niet teleur.

41a77e13-187e-4d92-9862-ff6d9af1b0bb

4ed85f4b-1a5a-42df-b1e2-fade0d0f5a44

Daarnaast beweer ik zeker niet dat de foundation 24 uur blijft, maar ik merk wel dat de foundation bijzonder lang goed blijft zitten op mijn huid. Iets wat ik helaas nog niet veel bij andere foundations ondervond.

Hieronder zie je een foto van de foundation aangebracht in combinatie met de primer waar ik verder in dit blogbericht over spreek.

img_1842

Wat mij ook beviel was de mooi shade-range. Voor het eerst vond ik de perfecte tint die uitstekend bij mijn huidskleur past, namelijk tint 120 Vanilla. Een wat lichtere, nude-basis foundation die perfect past bij mijn huidskleur.

8eeeba8a-023d-4920-b4c3-cf8a1716ca5c

Heb je een droge huid, dan zou ik deze foundation niet aanraden. Toen ik de foundation voor het eerst uittestte, had ik last van wat droge plekken op mijn voorhoofd. De foundation bracht helemaal niet mooi aan op mijn droge huid, wat natuurlijk ook deels aan mijn uitgedroogde huid lag. Toch kon ik nadien dit wat coveren met een andere foundation, wat niet lukte met de L’Oréal Infallible. Mijn eerste indruk van deze foundation was dus niet zo positief.

Na het verder uittesten en wanneer mijn huid er weer wat beter bij lag, veranderde mijn mening volledig. Nu ben ik namelijk volledig verkocht! Deze foundation is dus mijn nieuwe go-to foundation. Zo ziet de foundation eruit nadat ik volledig klaar ben met mijn make-up:

img_1848

Bij de foundation kocht ik ook de L’Oréal Infallible Mattifying Base, een eerder silicone primer die uit dezelfde collectie als de foundation komt. Naast mijn favoriete Origins primer gebruik ik deze primer al wat langer, ook in combinatie met andere foundations. De primer voelt heel prettig aan doordat de silicone formule eerder zacht open smeert op de huid. De primer plakt niet en droogt snel op.

cc9b12d8-5b7d-4183-8c8b-1d47012d0131

Meer zelfs, ik bestelde ondertussen een tweede flesje in de kleur vanilla. Daarnaast kocht ik ditmaal ook een ‘donkere’ tint, 130 True Beige, die ik kan aanbrengen wanneer ik fake tan aanheb. Helaas kwam deze thuis toe en bleek deze een lichtere tint te zijn dan 120 Vanilla.

De foundation kost €17,99 wat ik best veel vind voor een drugstore foundation. Al is deze helemaal zijn prijs waard, toch heb ik een gouden tip voor jullie: momenteel kun je deze foundation kopen voor €9 op bol.com. Ook de primer kost €13,99 maar kun je momenteel aan €7 op bol.com kopen. Lang leve de SOLDEN!! Ga dus snel je slag slaan!

Welke is jouw go-to foundation momenteel? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s