De beste skincare voor jouw tattoo’s? – Electric Ink Skincare

Kruidvat kwam even geleden met een nieuw merk aanzetten in hun winkels: Electric Ink Tattoo Care. Getriggerd door deze skincare lijn, probeerde ik deze producten uit. Als voorbereiding op dit artikel, schreef ik eerder een artikel over mijn tattoo’s waar ik jullie meenam in de verhalen rond mijn verschillende tattoo’s. Om deze tatoeages te verzorgen, gebruik ik de skincare lijn van Electric Ink, waarover ik vandaag wat meer wil vertellen.

Wat is Electric Ink?

Electric Ink is een skincare bedrijf die afkomstig is uit Engeland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verzorgingsproducten om tatoeages levendig te houden. Enkele maanden geleden kwam Electric Skin naar België, waar zij een samenwerking aangingen met Kruidvat. Zo kunnen getattoeëerde mensen nu ook dit skincare merk online en in de winkels van Kruidvat terugvinden. Hun moto:

“When your body is your canvas, and tattoos are your stories. When your sleeves are made of ink, and covering up means new art.
Stand up and stand out, with Electric Skin.”

aa3a243a-b91e-403f-85a3-7b1e0b783ab3

De verpakking

De producten van Electric Ink ogen zeer stoer en staan vol met ontwerpen voor zwart-wit tattoo’s. Op de achterkant staan telkens gebruiksaanwijzingen met daaronder alle ingrediënten aanwezig in de producten. De flacon’s, tubes en sprays hebben een strakke witte kleur. De titels werden in kleur op de flesjes geplaatst, wat het net iets fleuriger maakt en het stoere uiterlijk ook wat zachter maakt.

5c565684-8187-49b6-b60e-61205597195a

De producten

Electric ink heeft een vijftal producten in hun skincare lijn. Ik probeerde de tattoo care starter kit uit, waarin drie producten zitten:

 • Daily Moisturiser
 • Vibrancy Serum
 • Defining Body Oil

De dagelijkse moisturiser is het eerste product uit de lijn die ik uittestte. Dit product is voor een herstelde huid. De moisturiser zorgt voor een beschermlaagje op de huid en houdt zo de getatoeëerde huid fris. Door de hydraterende crème blijft de huid gevoed waardoor vervaging van een tattoo voorkomen kan worden. Daarnaast wordt ook rimpelvorming aan de huid tegengehouden.

De tattoo moisturiser bevat volgende voedende ingrediënten:

 • Liftionin; dit helpt bij het verminderen van roodheid op de huid en zorgt ervoor dat de intensiteit van de tatoeage behouden wordt.
 • Inca Inchi-olie; zorgt voor een elastische huid en houdt de huid gehydrateerd.
 • Vitamine E Acetaat; helpt mogelijkse plekjes op de huid die veroorzaakt worden door de zon, tegen te houden. Ook dit ingrediënt draagt zijn steentje bij op vlak van hydratatie.
 • Kokosnootolie; kan natuurlijk niet ontbreken wanneer we het hebben over hydratatie en zit daarom vanzelfsprekend in deze moisturiser.

853d7e3e-9c7f-4c41-bceb-dd02a75f3e88

Het tweede product die ik uittestte is de Vibrancy Tattoo Serum. Ook dit product dient aangebracht te worden op herstelde huid. Deze serum verzorgt het pigment in de tattoo en zorgt ervoor dat de tattoo er levendig blijft uitzien. Tattoo’s vervagen na langere periode en de kleur vermindert, wat dit serum helpt tegenhouden. Net als het vorige product draagt deze serum ook bij aan de hydratatie van je huid en je tattoo.

De kleurversterkende serum bevat volgende voedende ingrediënten:

 • Liftonin
 • Inca Inchi-Olie
 • Vitamine C; Zorgt voor een soepele huid die ook de elasticiteit van de huid bevordert. Daarnaast zorgt vitamine C voor een goede bescherming tegen de huid, waardoor deze niet uitdroogt. Door dit ingrediënt wordt ook de ruwheid van de huid vermindert.
 • Aminozuur; de helderheid van de huid wordt versterkt. Aminozuur zorgt daarbij ook voor een egale teint op de huid.

334193e8-b0c3-4daa-b7c0-a5ae48e63cd2

Als laatste in de starterskit is de Defining Tattoo Body Oil. Deze olie zorgt voor een glansrijke tattoo waarbij de ‘frisheid’ van je tattoo duidelijk wordt gemaakt. Deze nazorgolie dient opnieuw aangebracht te worden op een herstelde huid. Dit product zorgt voor het voorkomen van een droge huid en verbetert de huidelasticiteit van de getatoeëerde huid.

De definiërende lichaamsolie bevat volgende voedende ingrediënten:

 • Kokostnootolie 
 • Vitamine E Acetaat 
 • Vitamine C
 • Wit Lupine Zaad Extract; draagt bij aan de elasticiteit van de huid. Daarnaast verbetert dit ingrediënt de stevigheid van de huid.

39f323cc-ce97-4121-8f7b-e8369637fcd8

Zijn de producten goed?

Om een optimaal resultaat te bekomen is het de bedoeling om dagelijks de producten aan te brengen. Ik wisselde zelf elke week af met de moisturizer en de serum. Dit bracht ik telkens aan nadat ik in bad of douche geweest was.

De producten zien er niet enkel stoer uit, ze ruiken ook lekker. Ikzelf ben niet echt fan van de geur en smaak van cocos, maar hierin stoort de geur me niet. De producten ruiken aangenaam en zijn makkelijk te gebruiken. De moisturizer komt in een pompje, de serum in een knijptube en de body oil in een sprayflesje.

Zelf merk ik dat mijn tattoo’s er frisser en meer gehydrateerd uitzien. Ikzelf heb drie tattoo’s, waarover ik jullie vertelde in mijn blogbericht over mijn  Tattoo’s en piercings. De tattoo op mijn arm en de rozen op mijn heup blijven fris uit zichzelf, daar is mijn huid op zich erg fijn en goed gevoed. De tattoo op mijn onderbeen is een ander verhaal. Daar merk ik dat mijn huid wat droger is en de kleur van de tattoo dus ondertussen al wat vervaagd is. De skincare producten van Electric Ink helpen bij het hydrateren van mijn tattoo en zorgen dat ze er fris en gevoed uit blijft zien.

Naar mijn mening zijn de producten dus echt wel de moeite waard om je tattoo’s mee te voeden en verzorgen.

Love and kisses

 

Lees ook:
Tattoo’s en piercings en mijn verhaal erachter – Electric Skin ambassadeur

 

Dit blogbericht is tot stand gekomen in kader van een samenwerking. Deze producten werden mij opgestuurd door Electric Ink in ruil voor een review op Instagram en Kruidvat.be . Ik werd uitverkozen tot een van de ambassadeurs van Electric Ink. De links in dit blogbericht zijn geen affiliate links. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s