Catrice Instant Awake Concealer – Review

Het is al even geleden dat ik nog een review op mijn blog plaatste. Zoals ik eerder in andere blogberichten vermelde, ben ik in 2020 bezig met het opgebruiken van producten die ik in mijn collectie heb liggen. Hierover kun je meer lezen in mijn Project Pan 2020

Er zijn natuurlijk wel producten waar ik dagelijks gebruik van maak en die ik dus relatief snel opgebruik. Een daarvan is concealer. Mijn huidige favoriet is de Maybelline Instant Ant-age eraser, die wel bekend is onder de beautybloggers- en vloggers. Toch probeer ik graag naast deze concealer ook eens een ander product uit. Vandaar review ik vandaag de Catrice Instant Awake Concealer.

8d0eb8d7-ddfa-4cfa-8434-d2af3e2a7336

De concealer werkt op dezelfde manier als de concealer van Maybelline. Aan de bovenkant heeft de concealer een kussentje waar het product uitkomt. Onderaan draai je aan de concealer en zo komt het product vanboven uit het kussentje. Veel bloggers vinden dit niet erg hygiënisch omdat het kussentje veel bacterieën zou vasthouden. Ikzelf probeer regelmatig het overgebleven product van het kussentje te vegen, om het zo toch wat proper te houden.

4302d549-7d14-4a96-a537-2350b3d90ebe

Catrice brengt nooit een uitgebreide shade range uit. Van deze concealer kon ik maar kiezen tussen vijf verschillende tinten. vandaar dat ik koos voor kleur 020 Warm honey. Dit is niet helemaal mijn kleur, maar leunt toch het best aan bij welke kleur ik nodig heb. Ik neem vaak een lichter kleur zodat dit zorgt voor een highlighting effect onder mijn ogen. Dit effect brengt de concealer van Catrice echter niet.

d7a8cf77-b5e0-4082-a906-3cea82daa805

Op vlak van applicatie vind ik de concealer van Catrice minder prettig dan deze van Maybelline. Het kussentje is wat te klein en zou praktischer werken indien dit wat groter is. Daarnaast mankeert het kussentje wat stevigheid. Indien ik wat te hard druk, dreigt het kussentje af te scheuren. Wanneer je draait aan het kussentje bij de Maybelline concealer, komt er heel wat product uit. Dit is minder het geval bij de concealer van Catrice. Deze bevat dan ook maar 1,8ml terwijl de Maybelline concealer 6,8ml bevat.

De concealer beweert een medium dekking te hebben, hydraterend te werken en ideaal te zijn om rimpels weg te werken. Op vlak van medium dekking ga ik volledig akkoord. De concealer biedt genoeg dekking voor mij, maar blijft een natuurlijk effect tonen. Of hij hydraterend werkt, heb ik mijn twijfels bij. Het product droogt erg snel op wanneer het aangebracht wordt op de huid. Je zorgt dus best dat je jouw borstel of sponsje bij de hand hebt, om het product snel in te blenden. Het hydraterend effect mis ik dus wel een beetje.

img_5048

Mijn mening is wat verdeeld over het product. De Catrice concealer is een goedkopere variant van de Maybelline concealer. De concealer kost maar € 4,99 terwijl de Maybelline concealer €13,99 kost. Maar wanneer je de hoeveelheid product vergelijkt tussen de twee concealers, komt de aankoop van de Maybelline Instant Anti-Age Eraser voordeliger en bovendien kwalitatiever, beter uit.

Welke concealer gebruik jij het liefst? Ik ben benieuwd!

love and kisses

 

Lees ook: Make-up collectie -Concealer-

Een gedachte over “Catrice Instant Awake Concealer – Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s