Project Pan 2020 – Finale

2020 zit er EINDELIJK op en is vast en zeker voor heel wat onder ons een rotjaar geweest. voor mijn blog betekende 2020 leuke nieuwe samenwerkingen, waar ik erg dankbaar voor ben, en natuurlijk een nieuwe serie blogs: project pan 2020.

Start van mijn Project Pan 2020

Door mee te doen aan de hele project pan rage, ben ik op een hele andere manier gaan kijken naar mijn make-up collectie. Ik ben me meer en meer gaan focussen op het echt gebruiken van mijn producten, in plaats van het voornamelijk verzamelen. Daardoor heb ik dit jaar ook veel minder nieuwe producten gekocht, die ik eigenlijk toch niet nodig heb.

Ik neem jullie even mee naar het hele begin. Ik had enkele Youtube filmpjes gezien van beautyvloggers die hun collectie overlopen en de producten uithalen die ze willen opmaken. Volledig geïnspireerd ging ik aan mijn make-up tafel zitten en begon alle producten in mijn collectie te overlopen. Ik wou voornamelijk zeer oude producten opgebruiken. Make-up is zeer snel over datum, maar toch gooi ik pas iets weg als het echt slecht ruikt of er niet meer goed uitziet. Daarom gooide ik dus wat producten weg en haalde ik de andere producten even uit mijn collectie.

Alle producten in mijn project pan zijn dus mijn oudste producten in mijn collectie. Deze wilde ik in 2020 zo snel mogelijk wegwerken. Alle producten liggen in een make-up organiser die op mijn beauty-tafel staat. Ik gebruik de producten om naar mijn werk te gaan of wanneer ik gewoon even wil spelen met make-up. In het weekend grijp ik dan graag naar andere producten in mijn collectie.

Doordat ik fulltime werk en ook niet elke dag make-up opdoe, ging deze project pan niet zo snel als je soms ziet op Youtube. Toch ben ik erg blij met de vooruitgang die ik gemaakt heb.

De producten

In februari introduceerde ik voor het eerst het Max&More 24 eyeshadow palette in de kleur 02 nudes: een naturelle oogschaduw palette met zowel glitter als matte oogschaduws. Ik was nog niet zo into make-up toen ik dit palette kocht en gebruikte toen enkel zeer naturelle, zo saai mogelijke oogschaduws. In februari had ik reeds bij 6 oogschaduws de pan geraakt. Dit palette ging het hele jaar mee en heeft flink afgezien. Ondertussen zijn 3/24 oogschaduw volledig opgebruikt. Daarnaast heb ik ondertussen 15/24 pans geraakt, wat een enorme vooruitgang is.

Halverwege 2020 merkte ik dat ik het oogschaduwpalette toch wat beu was. Ik ging nog eens over mijn make-up collectie en ontdekte nog een (best oud) oogschaduwpalette waarvan ik pan had geraakt: het I Heart Makeup Naked Chocolate palette. Dit palette heeft voor mij alle oogschaduws die ik nodig heb om een leuke, naturelle ooglook te maken. De roze kleur gebruikte ik standaard als crease kleur, waardoor ik pan had geraakt. Ik merkte echter wel dat er heel wat product in de pans zaten, waardoor het toch even duurt vooraleer de oogschaduws pan raken. De witte kleur gebruik ik telkens om mijn oogschaduwbasis te fixeren, wat zorgt voor 2/16 pans geraakt.

Back to Max&More: ook het face palette is een van de oudste palettes in mijn collectie. Toen ik deze kocht, gebruikte ik enkel de foundation poeders. Contour wat? Blush nah! Highlighter pff overbodig 🙂 Kun je je voorstellen?
Begin 2020 waren de foundation poeders praktisch opgemaakt en had ik bij de highlighter ook pan geraakt. Eind 2020 is de eindstand 5/8. De foundationpoeders zijn volledig opgemaakt, De highlighter loopt ook op zijn einde en de contourkleuren zijn ook verder gevorderd. De tweede highlighter is helaas veel te donker voor mijn huidskleur en ook de blushes zijn moeilijk op te maken.

Het laatste palette is opnieuw van Makeup Revolution: het Ultra Contour Kit in de kleur Lightening Contour 01. Aangezien ik voordien praktisch NOOIT aan cremecountour deed, had ik enkel pan in de concealer. Halverwege 2020 kon ik ook pan raken in de creme highlighter en creme contour. Tegenwoordig ga ik steeds vaker en vaker cremecontouren, dus 3/3 pans zijn geraakt. Nu nog dit product opgebruiken.

De overige producten zijn allemaal lipproducten. Allereerst ging de Primark lipstick in kleur Bardot Beige het hele jaar mee. Pas in december kon ik deze lipstick eindelijk volledig opgebruiken!

Ook van Primark Beauty zijn deze lipcrayons is de kleuren Hustle en Ballerina. Van deze lipcrayons heb ik echt genoten in 2020! Hustle kan nog even meegaan, maar ook Ballerina is bijna op. Nog eenmaal slijpen en de lipcrayon is volledig opgebruikt.

De NYC lipcrayons waren eerder een pain in the ass in 2020. Deze zijn ook al erg oud en wou ik dus dringend opgebruiken. Maar omdat ik vroeger vaak donker paarse kleuren gebruikte en nu helemaal niet meer, maakte ik amper vooruitgang in 031 Gramercy Park Plum. En omdat ik de rode kleur echt te sheer vind, ging 052 Roosevelt Island Red ook erg traag. Sinds vorige maand kwam ik op het idee om de rode kleur als creme blush te gebruiken, waardoor ik toch wel wat vooruitgang heb gemaakt. Ook de paarse kleur heb ik proberen te integreren in mijn liplooks.

The Blueberry lipscrub is het laatste product in mijn Project Pan 2020. Deze heb ik deze zomer geïntroduceerd in het project, maar heb ik niet erg vaak gebruikt. Er is dus nog heel wat product over om op te gebruiken.

Afscheid van 2020

Dit was mijn project pan 2020. Eind januari neem ik jullie mee in mijn gloednieuwe project: PROJECT PAN 2021! Enkele producten zullen verdwijnen en plaatsmaken voor andere producten uit mijn collectie. Ik zie jullie dus in januari en hoop sommigen van jullie ook enthousiast te hebben gemaakt om volgend jaar mee te doen mijn project pan. #TeamProjectPan

Welke producten ben jij trots op dat je in 2020 hebt opgebruikt? Ik ben benieuwd!

Love and kisses

Een gedachte over “Project Pan 2020 – Finale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s