Bloom palette van Max And More – Review

Recent vermeldde ik in mijn Youtubevideo over mijn project pan 2021 het Bloom palette van Max&More. Ik sprak over de mooie verpakking en het kleurenschema, maar kreeg onmiddellijk de reactie van een mede-beautylover. Zij had het palette eerder die week uitgetest en vond het absoluut falen. Het maakte mij nieuwsgierig aangezien ik het palette nog niet gebruikt had sinds ik het gekocht had. Ik experimenteerde ondertussen met het palette en vertel jullie in deze review wat ik er van vond.

Verpakking

Het Bloom oogschaduwpalette ziet er geweldig uit van de buitenkant. Het palette toont bloemen op de voorkant in paarse en licht roze tonen. Deze verpakking zijn we niet gewend van Max&More en hierdoor was ik erg aangenaam verrast. De verpakking heeft mij dan ook getriggerd om het palette te kopen.

De palette heeft aan de binnenkant een grote spiegel, wat ik een echte must vind in een oogschaduwpalette. Daarnaast is er plaats voor 21 kleuren en zijn de pannen voldoende groot.

Het kleurenschema

Naast de verpakking, was ik ook erg onder de indruk van de kleuren. Het palette oogt kleurrijker dan was we gewend zijn van Max&More.

De bovenste rij zijn allemaal nude-kleuren, die gaan van licht beige, naar roze naar donker bruin. De tweede rij gaat van paars, naar oranje naar groen. De onderste rij bevat opnieuw paarse, tot roze, tot groene oogschaduws. Op het eerste zicht lijkt het palette kleurrijk en vrolijk, maar wanneer ik wat langer naar de kleuren en de algemene lay-out van de binnenkant keek, viel mij op dat de kleuren best chaotisch geplaatst zijn.

Het oogschaduwpalette bevat zowel matte kleuren als shimmer oogschaduws. Mijn eerste indruk was dat de matte kleuren er goed uit zien, maar de shimmer kleuren niet erg ‘shimmer’ zijn en weinig glitter bevatten.

Swatches van de oogschaduws:

De bovenste rij met eerder nude kleuren

De middelste rij, met heel wat kleurrijke oogschaduws

De onderste rij, met voornamelijk wat donkerdere kleuren.

De oogschaduws uitgetest

Al was ik eerst erg onder de indruk van het kleurenpalette, toch merkte ik dat ik het wat moeilijker vond om de juiste kleurcombinaties te vinden om een leuke look te maken. Ik wou graag wat kleurrijke looks uitproberen met het palette, maar merkte dat er toch weinig mogelijkheden waren als overgangskleuren. Bijvoorbeeld: 1 roze kleur, 1 paarse kleur, etc. Wat ik miste was verschillende schakeringen in éénzelfde kleur om de kleuren mooi te laten overgaan in elkaar.

Bij de minste aanraking van het product kwam er veel poeder los, wat mijn palette onmiddellijk erg slordig maakte. Aftikken voor je de kleur opbrengt is dus zeker aan te raden.

Vervolgens merkte ik dat sommige kleuren zeer moeilijk te blenden waren. De kleur opbouwen ipv onmiddellijk hard aanbrengen lijkt mij het best bij dit palette. Tegelijk merkte ik het omgekeerde bij andere kleuren; deze waren juist zeer makkelijk weg te blenden. Bij deze kleuren moest ik verschillende keren opnieuw de kleuren aanbrengen omdat ze ondertussen volledig verdwenen waren. Niet elke oogschaduw brengt dus op dezelfde manier aan.

Voor deze ooglook gebruikte ik 01 Silk als basis kleur. In de uiterste ooghoek 08 magnolia en naar binnen toe 05 Lychee, die echt mijn favoriete kleur is in dit oogschaduwpalette. In de ooghoek maakte ik de look af met 02 Sparkle.

Conclusie

Het palette ziet er erg mooi uit en is bijzonder goedkoop voor het aantal oogschaduws die het bevat. De kleuren blenden moeilijk en naar mijn mening zijn er toch zeker betere en ook goedkope paletten te verkrijgen. Natuurlijk ben ik ook van mening dat er een bepaald verschil moet zitten tussen palettes van deze prijskwaliteit en palettes die wat duurder zijn. Ik denk dat we niet te veel mogen verwachten van een palette die maar 3,95 euro kost.

Je kunt zeker leuke ooglooks maken, maar volgens mij moet je toch wel wat ervaring met make-up hebben om het palette te laten werken.

Het Bloom palette kun je kopen in Action voor maar €3,95.

Hebben jullie dit palette ook uitgeprobeerd. Wat vonden jullie ervan? Ik ben benieuwd.

Love and kisses

P.S. Lees ook: Highlighter drops van Max&More

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s